Pakkauspapereita tuotetaan fossiilivapaalla sähköllä.

Pakkauspapereita tuotetaan fossiilivapaalla sähköllä.

Paperisia pakkausratkaisuja Carccu-tuotenimellä valmistava perheyritys EPP-Pack Oy valitsi Vattenfallin ilmastoystävällisen ja tasahintaisen fossiilivapaan sähkön.

”Teemme paljon kansainvälistä kauppaa, ja varsinkin Keski-Euroopassa kauppakumppaneilta osataan jo vaatia vastuullisuutta”, sastamalalaisen EPP-Pack Oy:n toimitusjohtaja Lasse Borg taustoittaa fossiilivapaaseen sähköön siirtymistä. EPP-Pack valitsi Vattenfallin fossiilivapaista sähkösopimukseista Ilmasto Mix -sähkösopimuksen, jonka sähkö tuotetaan vesi-, tuuli- ja ydinvoimalla.

Tärkeä valintakriteeri oli myös hinnan ennakoitavuus, sillä koko yrityksen tuotanto pyörii sähkön avulla. Kiinteähintainen Ilmasto Mix -sähkösopimus ei tuota ikäviä yllätyksiä kuukausimenoihin.

Parempia pakkausvalintoja

Lounasrasioita, lahja- ja kukkapapereita, paperikasseja, hampurilaiskääreitä, pahvimukeja – lista EPP-Pack Oy:n valmistamista, Carccu-tuotenimellä myytävistä kertakäyttöisistä mutta ekologisista tuotteista on pitkä. Tutustu valikoimaamme webkaupassa.

Kuluttaja ei Carccu-tuotemerkkiä käyttämissään pakkausmateriaaleissa näe mutta useimmat meistä käyttävät niitä sujuvasti arjessaan vaikkapa take away -kahvia juodessaan. Monet meistä myös kiinnittävät nykyään huomiota kuluttamiemme tuotteiden pakkausvalintoihin: ovatko ne toimivia, ekologisia ja miten ne tulisi kierrättää käytön jälkeen. Pakkaus on merkittävä osa tuotetta, koska se viestii yrityksen arvoista, tuotteen laadusta ja rakentaa yksilöllistä brändiä.

Fossiilivapaa sähkö sopii kiertotalouteen

Laajan tuotevalikoiman lisäksi mittaa on myös luettelolla EPP-Pack Oy:n ympäristöteoista: tuotteissa käytetty paperi on peräisin Euroopan ja Venäjän vastuullisesti hoidetuista metsistä, painovärit ovat vesipohjaisia, tuotantoerät pidetään optimaalisen kokoisina ja mahdolliset ylijäämät hyödynnetään esimerkiksi pakkauspehmusteina.

Yrityksen tuotantoketjussa on panostettu erityisesti kierrätykseen. Viime vuonna 66 prosenttia yrityksen tuottamasta jätteestä jalostettiin uusiksi tuotteiksi. Tänä vuonna tavoitteena on vähentää entisestään kaatopaikkajätteen määrää kehittämällä tuotantoylijäämistä uusia tuotteita.

Esimerkiksi tehtaan paperijäte palautuu meille kartonkihylsyinä, joiden ympärille valmis paperi kelataan

”Osa tuotantojätteestä tulee meille takaisin muiden tekeminä tuotteina. Esimerkiksi tehtaan paperijäte palautuu meille kartonkihylsyinä, joiden ympärille valmis paperi kelataan”, Borg kertoo ja lisää:

Vastuullista työtä Suomessa ja ulkomailla

Vuonna 1979 perustettu perheyritys työllistää suoraan seitsemän henkilöä ja sen lisäksi välillisesti lukuisia muita toimijoita kuljetus- ja korjauspalveluista it-palveluiden tarjoajiin.

”Vaikka toimitamme tuotteitamme ulkomaille, haluamme olla vastuullisia ja luoda samalla työtä myös Suomeen”, sanoo Borg, yrittäjä jo neljännessä polvessa.

Ulkomaille yhä enemmän suuntautuva kauppa sai yrityksen vaihtamaan sähkön fossiilivapaaseen, mutta edessä saattaa pian olla myös nimenvaihdos. Kotimaassa tuotemerkki Carccusta on jo tullut monelle tutumpi kuin yrityksen nimestä, ja ulkomailla se myös ääntyisi EPP-Packia helpommin.

Tulevaisuudessa ”carcculaiset” aikovat jatkaa sitoutunutta työtään ilmaston ja ympäristön puolesta.

”Vaikka olemme ylpeitä yrityksemme lukuisista vastuullisuusteoista, aina on parannettavaa. Kiertotalouden rattaat eivät koskaan pysähdy”, Borg toteaa.

Näin EPP-Pack Oy on mukana hyvissä asioissa, joita ilmastolle on tapahtumassa

  • Energialähteenä Vattenfallin fossiilivapaa sähkö.
  • Paperi tulee Euroopan ja Venäjän vastuullisesti hoidetuista metsistä.
  • Painovärit ovat vesipohjaisia ja säästävät siten luontoa. Tuotantoerät ovat optimaalisen kokoisia.
  • Elintarvikepakkaukset ovat pääasiassa kartonkina kierrätettäviä tai teollisessa kompostissa biohajoavia.
  • Kaatopaikkajätteen määrä minimoidaan.

Epp-Pack Oy haluaa olla osa toimivaa kiertotaloutta ja nostaa kierrätysastetta jatkuvasti.

Fossiilivapaalla sähköllä syntyy vuoden aikana kymmeniä miljoonia metrejä pakkausmateriaaleja.

Fossiilivapaalla sähköllä syntyy vuoden aikana kymmeniä miljoonia metrejä pakkausmateriaaleja.

Linkki Vattenfall sivuilla olevaan juttuun.