Rambollin tekemän elinkaarianalyysin mukaan paperipohjaiset kertakäyttöpakkaukset ovat uudelleenkäytettäviä ekologisempi ratkaisu pikaruokaravintoloissa

Kansainvälisen sunnittelu- ja konsultointiyritys Rambollin tekemän elinkaariarvioinnin mukaan paperipohjaisilla kertakäyttöpakkauksilla on huomattavasti pienemmät ympäristövaikutukset pikaruokaravintoloissa verrattuna uudelleenkäytettäviin astioihin. Elinkaariarvioinnin on tilannut EPPA (European paper packaging alliance) ja todentanut TÜV, joka on maailman johtavia testauspalvelujen tuottajia.

Arvioinnissa vertailtiin polypropeenista eli muovista valmistettujen uudelleenkäytettävien elintarvikepakkausten ympäristövaikutuksia paperipohjaisiin kertakäyttöpakkauksiin eurooppalaisissa pikaruokaravintoloissa.

Uudelleenkäytettävien astioiden hiilijalanjälki oli elinkaarensa aikana 2,7 kertaa suurempi kuin paperipohjaisten kertakäyttöpakkausten. Suurin vaikutus uudelleenkäytettävien pakkausten ilmastovaikutukseen oli astianpesukoneiden sähkönkulutus, joka muodosti 83% pakkausten hiilijalanjäljestä.

Kertakäyttöiset elintarvike- ja takeaway -pakkaukset kuluttivat elinkaarensa aikana myös huomattavasti vähemmän vettä kuin uudelleenkäytettävät pakkaukset, jotka kuluttivat vettä 3,6 kertaa kertakäyttöpakkauksia enemmän pääosin tiskaukseen tarvittavana vetenä.

 

Kartonkisia takeawayrasioita ja puuaterimia valkoisella taustalla

 

Tutkimuksessa saavutettiin kattavat elinkaarivaikutukset vertailemalla 24 erilaista pakkaustyyppiä pikaruokaravintoloissa (10 paperipohjaista, 14 uudelleenkäytettävää):

  • Salaattikulhot kannella
  • Aterimet
  • Kartonkitaskut (ranskanperunoille yms.)
  • Jäätelökulhot
  • Lounasrasiat, hampurilaisrasiat, muut suljettavat astiat

Paperiset ja kartonkiset kertakäyttöpakkaukset valmistetaan Euroopassa tai lähialueella kestävästi hoidettujen metsien puista. Uudelleenkäytettävät tarjoiluastiat valmistetaan tai ostetaan pääosin Kiinasta tai muualta Aasiasta, mikä osaltaan kasvattaa niiden ympäristövaikutusta. Kertakäyttöpakkaukset ovat helposti kierrätettäviä jopa seitsemän kertaa paperin ja kartongin valmistuksessa.

Carccu® tarjoaa laadukkaita ja ekologisia paperipohjaisia räätälöityjä kertakäyttöpakkauksia ravintoloiden tarpeisiin viiden vuosikymmenen kokemuksella. Kartonkiset takeawaypakkauksemme valmistetaan EU:ssa tai Venäjällä ekologisuuden ja vastuullisuuden varmistamiseksi. Pikaruokapakkausten elinkaariarvioinnin tulosten pohjalta olemme entistä sitoutuneempia etsimään, tarjoamaan ja valmistamaan laadukkaita paperipohjaisia pakkauksia eri alojen tarpeisiin pakkausten ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Tutkimusraportin keskeisimmät tulokset saatavilla EPPA:lta osoitteesta https://bit.ly/3iSW0j2

Myynti

Ravintola- ja elintarvikepakkaukset ja paperit:

Puhelin: +358 3 5134240

S-posti: service@carccu.com

EPP-Pack Oy / Carccu®

Ruskepääntie 4,
38100 Sastamala, Finland
info@carccu.com
+358 3 513 4240

Yhteydenottolomake